Повномасштабна війна триває вже понад 600 днів — залишилося чотири місяці до моменту, коли розпочнеться вже третій рік від моменту, коли росіяни розпочали агресію по всіх напрямках... після 8 років окупації Криму, Донецька та Луганська.

Сотні тисяч чоловіків пішли до ЗСУ для захисту нашої свободи та незалежності, але варто зазначити, що якщо раніше у військкомати ходили дуже активно, то зараз таких випадків дуже мало.

ЗСУ, фото: Генштаб ЗСУ
ЗСУ, фото: Генштаб ЗСУ

Через це дедалі частіше з'являються різні способи уникнути мобілізації. "Бізнесмени" вигадують, як заробити на тому, щоб військовозобов'язані могли виїхати за кордон або отримати "білий квиток", фальшиві довідки про інвалідність за величезні суми грошей.

Частина таких людей, які не бажають діяти згідно із законом, вже притягли до кримінальної відповідальності. А зараз, приміром, з'явилися відео в соціальних мережах, де пропонують ті самі фейкові "білі квитки" за невеликі гроші. Нібито за 150 доларів та за кілька днів можна буде виїхати з України.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

У Telegram зберігається докладніша інформація. Шахраї беруть оплату виключно за допомогою криптовалюти, бо вона зберігає анонімність. І щоб уберегти себе від правоохоронців, вони беруть передоплату (25%). Однак одразу варто попередити кожного — це, по-перше, незаконно (!). По-друге, такі методи завжди пропонують зловмисники, котрі готові виманити гроші у довірливих громадян.

Прикордонна служба попереджає, що подібні методи не допоможуть. Сотні українців вже покарали за підроблені документи.

Нагадаємо, мобілізація віруючих: що робитимуть із чоловіками, які не йдуть до армії через релігію

Як повідомляв "Знай.uа", "вони реально хочуть воювати...": колишній нардеп запропонував мобілізувати зеків

Знай.ua писав, нардеп розповів про посилення мобілізації: потреба в резервах