Вже у найближчому майбутньому через значні втрати особового складу та необхідність сформувати нові бригади мобілізація до Збройних сил України може бути посилена.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів нардеп і член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Він зазначив, що ця війна вже має всі характеристики так званої війни на виснаження. Війна на виснаження – це завжди війна ресурсів. І один із найважливіших ресурсів саме мобілізаційний.

"Потреба формується Генеральним штабом, Саме там визначається, яка кількість людей потрібна і коли. Під час наступальної операції, яка відбувалась у листопаді-квітні чисельність людей, які потрібні значно збільшувалась," — розповідає нардеп.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Сергій Рахманін. Фото скріншот із Youtube
Сергій Рахманін. Фото скріншот із Youtube

Рахманін також зазначив, що зараз можуть бути збільшені потреби у людях через втрати особового складу — загибель або поранення військовослужбовців.

За його словами, війна жорстока та потребує додаткових ресурсів.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що ті військовозобов’язані, які незаконно покинули територію України під час воєнного стану повинні будуть заплатити 25 тисяч гривень за кожен місяць перебування закордоном, щоб мати мождивість повернутися додому.