Зараз в Україні обговорюють можливість повернення альтернативної служби для вірян під час воєнного стану. Таку ідею запропонували представники церковних та релігійних організацій.

Про це повідомили під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Церква, фото з вільних джерел
Церква, фото з вільних джерел

Через те, що релігійні переконання деяких українців не дозволяють брати їм до рук зброї, таких громадян пропонують залучати до роботи з підсилення обороноздатності держави в альтернативний спосіб, за межами військових формувань.

До початку повномасштабного вторгнення альтернативну службу була впроваджена замість проходження строкової військової служби для виконання громадянами обов’язку перед суспільством.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію
Показати ще

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Вона проходить без військового вишколу та використання зброї.

Термін альтернативної служби є більшим за строкову в півтора раза.

В умовах воєнного стану перестали розглядати такий варіант та було мобілізовано велику кількість вірян. Тепер в уряді повинні розглянути пропозицію представників церковних та релігійних організацій.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Важливо розуміти, що таке право мають лише ті віряни, які належать до офіційних і чинних згідно із законодавством України релігійних організацій.

Нагадаємо, Олег Скрипка став на захист ухилістів: "Продасть за 100 доларів"

Як повідомляв "Знай.uа", співробітники ТЦК примусово відбирають телефони та особисті речі: як захиститися українцям.

Знай.ua писав, відстрочка від військової служби: хто визначає терміни і що потрібно знати кожному українцю