З вересня Податкова відновила перевірки та під її "приціл" потрапили не тільки власники великого бізнесу а й інтернет-магазини в соціальних мережах Facebook та Instagram та майданчику Prom.ua. Депутати повернули довоєнні податки, тож тепер підприємці зобов'язані видавати чеки.

Про це йдеться на сайті Державної Податкової Служби України.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

У пресслужбі заявили, що у Києві було виявлено інтернет-магазин, який займався продажем мобільних телефонів та інших галжетів торгової марки "Apple". При здійсненні покупок, власники не видавали покупцям чеки.

А на Дніпропетровщині наразі ведеться боротьба з тіньовим сектором ринку, зокрема нехтування обов’язком реєстрації підприємницької діяльності.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть
Показати ще

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Нагадуємо, що з 1 жовтня підприємці, які не встановили касові апарати, будуть змушені платити штрафи. У разі виявлення порушень, податкова штрафуватиме кожну транзакцію, проведену без касового апарату.

Розмір штрафу буде залежити від суми чека і кількості виявлених порушень.

Так, за перше порушення накладатиметься штраф у вигляді 100% від суми чеку.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

При другому порушенні штраф складатиме 150% від суми продажу.

Якщо податківці не можуть самостійно знайти людей, які незареєструвавши свою діяльність продають товари та послуги, то вони звертаються до органів кіберполіції, які за запитом надають усю необхідну інформацію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС.

Також наш портал інформував, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, взяв кредит, щоб скинутися на дрони: податківець-хабарник не сяде у в'язницю, бо допомагатиме армії.