До 160 гривень за кіло: в Україні почали активно зростати ціни на часник та цибулю

Цибуля. Фото: Youtube
Цибуля. Фото: Youtube

Чим ближче до зими, тим інтенсивніше починають дорожчати овочі в Україні. Наприклад, супермаркети перерахували ціни на цибулю та часник. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін. Українці, які вже встигли зробити стратегічні запаси цибулі та часнику, можуть особливо не переживати за подальшу зміну цін. Втім, багато хто вважає за краще купувати товари за необхідності і для таких українців ривок цін буде відчутним.

На українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Українців вже не раз попереджали, що зима буде суворою, в умовах можливих обстрілів і відключень електроенергії. Гендиректор "Yasno" Сергій Коваленко розповів, як компанія приготувалася до нового сезону, а також які зміни внесли до графіків відключення світла. Він зазначив, що окупанти використовують всі методи у війні з Україною, зокрема, обстрілюють енергооб'єкти, щоб викликати паніку та масовий виїзд громадян на тлі відключень електроенергії. Однак у Yasno вже давно приготувалися до зими, за словами Коваленка. Зокрема, попрацювали над IT-інфраструктурою, контакт-центром та переробили трохи графіки відключень.

"Заслуговують на утилізацію": Фаріон пропонує відправити до штрафбатів російськомовних українців

Ірина Фаріон, фото 4studio
Ірина Фаріон, фото 4studio

Скандально відома Ірина Фаріон прокоментувала недавній мовний скандал, який стався у столиці за участю водія таксі. Нещодавно у столиці пролунав скандал із водієм таксі, який відмовився зі своїми пасажирками українською мовою та висадив їх із автомобіля. Так, за її словами, такі українці не заслуговують на жодну повагу в суспільстві і їх потрібно відправляти до штрафбатів для копання окопів на фронті. Крім того, Фаріон додала, що такі "герої" заслуговують на "утилізацію".

Не злипнеться? "Укрпошта" хоче замовити новорічні набори з цукерками майже на 1 млн грн

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Нещодавно "Укрпошта" оголосила тендер на запуск власної системи грошових переказів, яка обійдеться близько 82 млн. гривень, але на цьому великі закупівлі не закінчилися. Поштовий оператор до Нового року запланував замовити цукерок майже на 1 млн гривень. Про це свідчить інформація в системі публічних закупівель Prozorro. Так, "Укрпошта" планує витратити із держбюджету на новорічні подарунки у вигляді наборів цукерок Рошен 945 тисяч гривень. Тендер оголосили 23 жовтня, а заявки від учасників ще приймають.

У Дніпрі поліцейські "кошмарили" військового: не сподобалось як виглядає

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Відомий військовий із білоруським паспортом Андрій Трацевський, відомий під псевдонімом Безсмертний, поскаржився на те, що його зупинили патрульні у Дніпрі та змусили сдавати кров та сечу на вміст алкоголю чи наркотиків через те, що захисник виглядав втомленим. Безсмертний розповів, що приїхав до Дніпра після важкого бойового завдання на сході країни. Він їхав по місту із побратимами, коли їх авто зламалося. Андрій завіз транспорт на СТО, а сам взяв в оренду "євробляху" та поїхав забирати своїх колег.