Кількість хворих на гепатит А стає дедалі більше, при цьому спалахи реєструють не лише у Вінницькій області, а й в інших населених пунктах.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін, коментуючи спалах гепатиту А, назвав те, що відбувається, надзвичайною ситуацією обласного масштабу та рівня. Водночас вірус перекинувся вже на сусідні населені пункти, повідомляють у департаменті охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації у Facebook.

Лікування Гепатиту А, 24tv.ua
Лікування Гепатиту А, 24tv.ua

Так, хворих виявили у Могилів-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині. Пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях медустанов громад.

"На сьогодні найбільше пацієнтів ми маємо у Клінічному центрі інфекційних хвороб – 89 з підтвердженим діагнозом та 12 з підозрою на гепатит А. У міській клінічній лікарні 31 пацієнт з підтвердженим діагнозом та один з підозрою.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У дитячій обласній інфекційні лікарні маємо 23 дитини у яких підтвердили діагноз та троє з підозрою. Усі пацієнти середньої ступені важкості. Важких немає", - розповіла заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Джерело інфікування ще не встановлено, проте команда МОЗ визначила щонайменше 4 можливі фактори, що вказують на джерело інфекції.

Нагадаємо, спалах вірусного захворювання: в одній із областей госпіталізували понад 20 осіб, серед яких діти

Раніше ми писали про те, що блогер попередив про смертельну небезпеку в громадських туалетах: чого слід уникати

Як повідомляв Знай.ua, в Україні отримати безкоштовне обстеження зможуть не всі: кому доступно