На українсько-румунському кордоні затримали двох ухилянтів, які хотіли переплисти річку Тису на надунивних пончиках. За такий нічний вояж вони мали заплатити $5000 і $3500.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За 100 метрів від кородону із Румунією спіймали чотирьох фігурантів, двоє з яких несли з собою надувні круги.

Чоловіки хотіли перепливти до Румунії. Фото ДПСУ
Чоловіки хотіли перепливти до Румунії. Фото ДПСУ

Неповнолітні хлопці, віком 15 та 16 років зізналися, що за винагороду у 100 доларів пристали на пропозицію свого односельця, провести двох невідомих їм чоловіків до річки Тиса та вказати напрям руху у Румунію.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Самі ж відчайдухи, які не розуміли на який ризик для свого життя погодилися, розповіли, що мали заплати організаторам нічного "вояжу" на веселкових "пончиках" $5000 та $3500", - йдеться в повідомленні.

Чоловіки хотіли перепливти до Румунії. Фото ДПСУ
Чоловіки хотіли перепливти до Румунії. Фото ДПСУ

Правоохоронцям вдалося знайти організатора схеми переправлення чоловіків через кордон, тож йомй готують підозру та будуть обирати запобіжний захід.

від початку російського вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 19 випадків загибелі чоловіків, які намагались перепливати річку Тиса щоб потрапити до сусідніх Угорщини та Румунії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, точно не мобілізують: хто має право на відстрочку восени

Раніше портал Знай інформував, тікати - не вихід: хто з українців має право відмовитися від повістки

Також наш портал повідомляв, чи можлива мобілізація людини, яка доглядає за особою з інвалідністю