Російська пропаганда робить все, щоб розколоти українське суспільство, використовуючи для цього мерзенні фейки. На цей раз окупанти поширили інформацію про те, що в столичних підприємствах чоловіки нібито масово звільняються через мобілізацію.

Про це попередили у Центрі протидії дезінформації. Росіяни запустили фейк, мовляв, ТЦК зобов'язали підприємства скласти списки українців призовного віку, які працюють, щоб мобілізувати їх. На цьому фоні нібито розпочалися масові звільнення.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Втім, це чергова брехня. З початку війни всі роботодавці ведуть військовий облік своїх працівників та обмінюються інформацією з військкоматами. Також чоловіків можуть офіційно працевлаштувати лише з документом від ТЦК.

"Насправді це маніпуляція, оскільки за законом і до початку оголошення воєнного стану, і під час воєнного стану та оголошення мобілізації юридичні особи – роботодавці вели і ведуть військовий облік військовозобовʼязаних працівників і відповідно здійснюють обмін інформацією з ТЦК", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще
Також у ЦПД зазначили, що інформацію почали розповсюджувати після того, як Рада оголосила про продовження військового стану та мобілізацію до 14 лютого 2024 року.