В Україні активно працюють над єдиним електронним реєстром військовозобов'язаних. Систему вже заповнили інформацією більш ніж на 90%. У ній містяться всі дані українців, які необхідні ТЦК, що значно спрощує процес мобілізації.

Зокрема, працівникам ТЦК буде простіше вручати призовникам повістки завдяки електронному реєстру військовозобов'язаних. Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

У військкоматів з'явиться можливість сповіщати українців про необхідність прибуття на всій території країни.

"Повістку можна отримати, наприклад, жителю Львова у Києві. І коли цей військовозобов'язаний з'являється у Києві, відповідно, дані про нього вже можуть отримати у київському ТЦК", – пояснив Фітьо.

Втім, з іншими державними реєстрами цей реєстр поки що не синхронізований. Якби це було так, чоловікам не довелося б особисто відвідувати військкомат, адже всі дані перебували б у системі – про наявність дітей, відстрочки від служби тощо.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Наразі закон на стадії голосування в Раді, але Фітьо зазначив, що його впровадження значно спростить процес мобілізації в країні.

Раніше ми писали про те, що чоловіки масово звільняються з роботи через загрозу мобілізації: росіяни запустили черговий фейк.

Як повідомляв Знай.ua, ще одну категорію українців дали право на відстрочку: хто може не служити

Також портал Знай.ua писав, що граничний вік скасують, а мобілізувати зможуть лише за письмовою згодою: в Україні хочуть змінити правила мобілізації