Військові вважають, що в Україні час змінювати підхід до мобілізації та сконцентрувати сили на підготовці молодого покоління до оборони країни. Замість чоловіків старше 50 років, необхідно варто призивати 18-20 річних хлопців, навіть попри те, що вони проходять навчання в університеті.

Про це заявив комбат 3 ОШБр Петро Горбатенко "Ролло".

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Військовий зазначив про те, що чоловіки старше 50 років показують на полі бою низьку ефективність через велику кількість хвороб. Він вважає, що навчання у вузі не має бути підставою для відстрочки і країну має боронити саме молодь.

"Потрібно мобілізовувати, з усією повагою, не старих дідів. Ну, 50-річні - це ще не старі діди... Але, коли доходить до бойових дій, усі вони схожі на старих. Чому? У них вже купа хронічних захворювань... Треба мобілізовувати 20-річних, 18-річних. У чому проблема? У тому, що це студенти? Ну, і що? Студенти не мають воювати? Мають. Вони не підходять? Підходять. Вони що не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не народжений для війни - все здобувається. Питання у підході до підготовки", - заявив військовий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще