Вже другий рік в Україні триває загальна мобілізація у зв’язку з військовим станом.

За думкою військового медика, чим швидше в Україні зроблять мобілізацію для всіх, тим краще. Таку думку висловив бойовий медик, сержант ЗСУ Борис Хмілевський для Громадського радіо.

Він вважає, що Україна вже давно потребує мобілізації для всіх, в тому числі і для військовозобов’язаних жінок. Він вважає абсурдним, що кількість прав та обов’язків у країні регулюється наявністю статевих органів.

Жінки у ЗСУ, скріншот: Youtube
Жінки у ЗСУ, скріншот: Youtube

Його також обурює той факт, що для чоловіків кордони закриті, в той час, коли військові жінки у західних регіонах, їздять на вихідних закордон навіть без відома своїх командирів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Тобто, обов’язкова мобілізація для жінок точно буде. І я вважаю, чим швидше ми це зробимо, тим краще. У нас є гарні приклади, як це робиться в інших країнах. У нас є приклад Ізраїлю, де служать жінки і світ не рухнув , нічого поганого не сталося і армія не розпалась. Тобто, це абсолютно нормальна історія і до неї потрібно поступово приходити", - розповів медик.

жінки-військовослужбовці, фото:slovoidilo
жінки-військовослужбовці, фото:slovoidilo

Наразі у Збройних Силах України служать більше 62 тисяч жінок. При цьому цивільним персоналом є тільки 18000 жінок, всі інші несуть службу нарівні з чоловіками. Раніше військові говорили, що наразі гострої необхідності в кадрах-жінках на фронті немає. Саме тому, мобілізація для жінок проходить лише на добровільній основі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ТЦК розв'язали руки: тепер у військовозобов'язаних не залишилось шансів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, комбат 3 ОШБр закликав мобілізувати студентів: "Ніхто не народжений для війни..."

Також, наш портал інформував, серйозні зміни у мобілізації: кому приготуватися