В Україні триває війна та загальна мобілізація.Однак працівники військкоматів у розпал повномасштабного вторгнення не мають права зупиняти людей на вулиці, перевіряти в них документи та вручати повістки.

Нардепи працюють над тим, щоб виправити цю ситуацію, та розширити права ТЦК та СП.

TЦK, скріншот: YouTube
TЦK, скріншот: YouTube

Про це зазначив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.

Костенко заначив про те, що працівники ТЦК фактично не мають повноважень зупиняти на вулиці людей, вручати повістки чи перевіряти документи.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Він додав, що патрульні намагаються не втручатися у такі ситуації, щоб не потрапляти у скандали з порушенням прав українців.

"Можна зрозуміти і поліцейських, і ТЦК, в яких стоять плани, і людей, яких незаконно намагаються притягнути. Але у яких є відповідальність, відповідно до Конституції, — захищати країну", — заявив Костенко.

Костенко додав, що до кінця поточного року планується розробка нового законопроєкту за участю Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ, який суттєво розширить повноваження ТЦК.

"Вони зможуть також вести і аудіо, і відеозаписи. Вони зможуть перевіряти приписні та документи, наскільки я пам'ятаю", — додав він.

Нагадаємо, донати на виїзд чоловіка з України:українка просить гроші, щоб перевезти обранця до Португалії

Як повідомляв "Знай.uа", юрист підказав, що робити, якщо ТЦК намагаються "упакувати" в авто

Крім того, ми писали, поліція затримує українців на вимогу ТЦК через розшук: адвокат відповів, чи це законно.