На Тернопільщині правоохоронці викрили переселенку з Донбасу, яка протягом 9 місяців присвоювала пенсію матері, яка померла.

Загальна сума завданих нею збитків досягла 53 тисяч гривень. Про це повідомили на офіційному сайті ГУ Національної поліції в області.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Як повідомляє поліція регіону, пенсіонерка проживала у будинку для літніх людей у ​​Горлівці Донецької області. У грудні минулого року вона пішла із життя. Проте 50-річна дочка жінки натомість повідомити про смерть матері продовжила щомісяця отримувати її пенсійні кошти.

Спочатку вона робила це у Вугледарі Донецької області, де й жила. Згодом, переїхавши до Зборова на Тернопільщині, жінка не припинила протиправну діяльність і далі знімала чужі гроші.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Зрештою шахрайство переселенки викрили правоохоронці. Тепер їй доведеться відповідати за звинуваченням у привласненні чужого майна за обтяжливих обставин. Слідство у справі триває.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Сума завданих збитків склала понад 53 тисячі гривень. Відомості за цим фактом внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу”, - заявляють представники правоохоронних органів.

Інформація від правоохоронців
Інформація від правоохоронців

Нагадаємо, бандити захопили квартиру 93-річної українки, представившись "швидкою допомогою" - встигли зробити укол

Як повідомляв "Знай.uа", у пенсіонерів є всього три місяці, щоб не втратити виплати: якщо прогавити, вже не повернуть

Знай.uа писав, українцям розповіли, які бувають підстави на пенсію за довіреністю: "На 10 років теж..."