Нерідко у школі трапляються ситуації, коли вчитель під час контрольних робіт та екзаменів забирає в учнів телефон. Втім далеко не завжди діти погоджуються на такі умови і провокують конфлікт.

Про те, як в рамках закону варто поводитись батькам у такій ситуації розповів Фактам ICTV адвокат Роман Сацик.

Школярі. Фото: скриншот youtube
Школярі. Фото: скриншот youtube

Він зазначає про те, що ні в одному законі не закріплено, що вчитель має право забирати телефон.

"Немає норм, які б дозволяли вчителю забирати телефони в учнів, як і таких, що забороняють учням користуватися ґаджетами у школі" , – пояснює адвокат.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Школярі. Фото: Youtube
Школярі. Фото: Youtube

Взагалі позбавлення можливості користуватися своєю річчю порушує ст. 41 Конституції України. В рамках законів можна лише зробити зауваження та провести бесіду разом із батьками.

"Це право є непорушним. На сьогодні немає жодних нормативно-правових актів, які б дали право вчителю забирати ґаджет навіть у таких випадках, як списування учнем під час написання контрольної роботи. Як може діяти вчитель у такій ситуації? Він може лише зробити зауваження учневі та проводити профілактичні бесіди з батьками" , – повідомляє фахівець.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Адвокат радить батькам не поспішати накидуватись на вчителя та з'ясувати усі обставини конфлікту, адже якщо покарають вчителя несправедливо, дитину далі змотивує ця ситуація безкарно порушувати поведінку.

У випадку, якщо вчитель дійно перевищив свої обов'язки та принизив дитину, варто звернутися до керівництва школи та до поліції.

"Ці звернення можуть призвести до попередження, догани або звільнення вчителя" , – додає юрист.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у Китаї з'явилася нова хвороба, що масово заражає дітей - коронавірусу було мало

Раніше на порталі Знай повідомлялося, причина відмови у фінансуванні лікарняних: у ПФУ поділилися важливою інформацією

Також, наш портал інформував, має знати кожен: які медичні послуги можна отримати безкоштовно