В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. На чоловіків "полюють" вже майже всюди: у спортзалах, торгівельних центрах та розважальних закладах.

Працівники ТЦК вигадали новий спосіб, як примусити військовозобов'язаних з'явитись у військкомат. Разом із повісткою чоловікам висилають повідомлення про розгляд адміністративної справи.

Рейди ТЦК. Фото: скрін відео
Рейди ТЦК. Фото: скрін відео

Про це розповідає адвокат Роман Сімутін у своєму Telegram-каналі.

Фахівець навів приклад зі своєї практики.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

"5 грудня чоловіку вручають повістку, якою зобов’язують прибути наступного дня й одразу дають підписати повідомлення про розгляд адміністративної справи. Вгадайте, на який день її призначено? На 6 грудня. Тобто, якщо ти не прибудеш на визначену дату, то щодо тебе винесуть постанову та визнають винним за ст. 210-1 КУпАП", - ділиться Сімутін.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Адвокат зізнається, що така практика схожа на фільми фантастики, коли тебе карають за те, чого ти ще не встиг зробити.

Він розповідає, що таким чином, якщо ви не з'явитеся у зазначену дату, працівники військкомату одразу випишуть постанову про порушення військового обліку та зобов'яжують сплатити штраф.

Тобто це такий собі "превентивний удар", як пише фахівець.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Визнаю, винахід тягне на п’ятірку. Мало того, що повістка вручається у спосіб, не передбачений законодавством, так вони геть без остраху змушують підписатися під документом про вчинення порушення у майбутньому – ФАНТАСТИКА", - пише юрист.

Також Сімутін звернув увагу на те, що на відправлених документах стоїть звичайне факсиміле, в той час як закон вимагає обов'язкового підпису начальника. Тому він радить оскаржувати такі "листи щастя" у суді.

Нагадаємо, військовий закликав мобілізувати поліцейських, митників та прокурорів

Як повідомляв "Знай.uа", роздають повістки прямо в маршрутці: адвокат пояснив, що робити в такому випадку

Знай.uа писав, найдено рай для ухилістів, туди стоять черги, а військкоми забули дорогу