Маріуполь готується до Нового року в умовах окупації та розрухи: відсутність опалення, високі ціни на продукти та погані декорації. Замість святкових прикрас – прапори та облізла ялинка, на тлі яких городяни згадують про колишні свята без військових страхів та ілюзій прекрасного.

Офіційно, новорічний декор оголошений "святково-патріотичним", але для багатьох це лише свято пропаганди. Замість яскравої новорічної атмосфери – політичні символи, відсутність ілюмінації, що світиться, і російські флаші, обвішані містом.

Місцеві жителі висміяли потворний декор, називаючи його ганьбою та кричущою недосконалістю.

Новий рік у Маріуполі / фото: Маріупольська міська рада
Новий рік у Маріуполі / фото: Маріупольська міська рада

Раніше тут влаштовувалися різдвяні ярмарки та ковзанки, створювалися резиденції Святого Миколая, намагаючись зберегти традиції святкування.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ялинка у Маріуполі до вторгнення рф / фото
Ялинка у Маріуполі до вторгнення рф / фото

Нинішня головна ялинка міста, привезена з Великого Устюга, недостатньо вразила мешканців: облізле дерево із саморобними іграшками не змогло створити святкову атмосферу, а реклама російського банку на іншій ялинці лише додала розчарування.

Новорічна ялинка у Маріуполі / фото: Маріупольська міська рада
Новорічна ялинка у Маріуполі / фото: Маріупольська міська рада

Складно залишитися в захваті від новорічних прикрас, коли вони виглядають не так, як раніше, і нагадують про минулі часи, коли місто було сповнене радості і дитяча посмішка не знала кордонів.

Хтось у коментарях написав:

Коментар / фото: скріншот Telegram
Коментар / фото: скріншот Telegram

"Яка обскупана і страшна! У Маріуполі ніколи не було такої ганебної ялинки, навіть фотографувати дітей під нею не хочеться. Про який новорічний настрій можна говорити з такою ялинкою?

Нагадаємо, повіяло "великодержавством": голодні росіяни вишиковуються вночі під сміттєвими баками в пошуках їжі

Раніше ми писали про те, що "Коли помре, всі відчують": відомий мольфар розповів, що не так із загибеллю путіна

Як повідомляв Знай.ua, чому українці захопилися серіалом "Слово пацана": блогер Казанський показав, що мають зробити у нас