"Незалежно від тривалості стажу": кому з українців призначать "особливу" пенсію

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Українці можуть оформити пенсію, незалежно від тривалості стажу. Скористатися можливістю можуть лише окремі категорії громадян. Право на отримання такої пенсії мають непрацездатні члени сім'ї українців, які зникли безвісти за особливих обставин. Пенсія нараховується весь час, протягом якого зберігається правовий статус зниклого. Для оформлення пенсії у зв'язку із втратою годувальника необхідно подати заяву та необхідні документи до найближчого сервісного центру ПФУ. Також заявку можна оформити в онлайн-режимі через вебпортал ПФУ.

Окупанти використовують полонених, як живий щит: нелюдське відео потрапило до мережі

Російські окупанти прикриваються бранцями / Запорізька обласна прокуратура
Російські окупанти прикриваються бранцями / Запорізька обласна прокуратура

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У мережі опублікували відео, на якому зображені шокуючі та кровожерливі кадри того, як у селі під Запорізькою областю російські окупанти використовують українських військовополонених у ролі "живого щита", прикриваючись їх тілами під час перестрілки. Ці кадри сфотографував дрон Збройних сил України, а редакція "Радіо Свобода" поділилася ним із усіма українцями. Дмитро Лубинець, український омбудсмен, зазначив, що такі дії можуть бути інтерпретовані як порушення Женевської конвенції.

Лобода виправдалася за пісні українською: "Локальна історія для ринку"

Світлана Лобода. Фото: скрін youtube
Світлана Лобода. Фото: скрін youtube

Відома співачка Світлана Лобода заявила, що пісні українською мовою - це "локальна історія для українського ринку". Також вона має намір продовжувати виступати перед росіянами. Світлана Лобода зазначила, що випустила чимало пісень українською, але це не означає, що вона відхрестилася від російських шанувальників. За словами виконавиці, основою її репертуару залишаються російськомовні пісні, а треки українською - "локальна історія". Світлана Лобода продовжуватиме співати і писати російською, оскільки вважає, що більша частина України розмовляє цією мовою.

Охоронець не пустив до укриття дітей загиблого героя: опинились на вулиці, коли над їх головами літали ракети

Школярів не пустили в укриття. Фото Facebook
Школярів не пустили в укриття. Фото Facebook

Росіяни почали атакувати Київ балістикою. У ніч на 13 грудня вчергове вдарили балістичними ракетами по столиці України. Хоча силам ППО вдался збили усі 10 ракет, їх уламки травмували більше 50 людей. Серед постраждалих було 9 дітей. Саме цієї страшної ночі, двох школярі не пустили до укриття через те, що вони були із маленькою собачкою. Дітей залишили на вулиці під час того, як над їх головами збивали ракети. Сторож шкільного укриття не захотів пускати песика всередину та запропонував дітям залишити його надворі. Зрозуміло, що діти не погодились на такі умови і побігли шукати де можна сховатися. В цей час над їх головами збивали ракети.

Видано наказ про відлов ухилянтів: де посилять мобілізацію

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

У Миколаївській області посилили заходи щодо мобілізації населення, а саме видали указ про "лов ухилянтів". Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Віталій Кім зазначив, що часом українці при зустрічі працівників ТЦК відмовляються надавати документи, аргументуючи відсутністю у тих повноважень. Таким чином ухиляються від отримання повісток. Ця недоробка була виправлена. Так, на Миколаївщині видали укази, які наділяють працівників ТЦК необхідними повноваженнями. Зокрема, працюватимуть мобільні комісії, завданням яких є лов ухилянтів.