ТЦК та СП у Тернополі зібрали нараду із представниками ОСББ та домоуправителів. Працівники військкомату хотіли отримати від них списки чоловіків, які мешкають у квартирах.

Про це пише видання "20 хвилин".

Журналісти зазначають про те, що представники ТЦК хочуть фактично змусити голів ОСББ звітувати про мешканців та повідомляти про тих чоловіків, які ухиляються від призову.

Голови прибудинкових організацій обурені тим, що на них хочуть покласти зобов'язання, які не входять за законодавством до їх функцій.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також вони зазначили про те, що подача особистих відомостей без згоди мешканців до державних органів це пряме порушення захисту персональних громадян.

Робота ТЦК та СП, скріншот: Telegram
Робота ТЦК та СП, скріншот: Telegram

Представники прибудинкових організацій повідомили, у них не має списків людей, які проживають у квартирах, адже після війни багато людей виїхало чи переселилось, а в оселях де зареєстрована одна особа, іноді живуть цілими родинами.

Голови ОСББ наголосили на тому, що вони не готові ходити по квартирах та перевіряти чи стоять мешканці на обліку в ТЦК та СП.

Представники військкомату в свою чергу закликали учасників зборів не спримати ТЦК як ворогів, та сприяти тому, щоб українці вчасно ставали на військовий облік.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Ти мого сина зганьбив": військовий накинувся на священика з погрозами відправити на фронт "через особисті рахунки"

Раніше портал Знай інформував, ТЦК проводять масові рейди у вихідні: під прицілом ТРЦ, маршрутки, ресторани

Також наш портал повідомляв, нікого не пакували у бусик: ТЦК та десантники показали, як треба проводити мобілізацію