Новина про новий законопроєкт стосовно мобілізації неабияк розбурхала суспільство. Одним з пунктів, який викликав жваве обговорення стала заборона на розпорядження власними коштами на банківських рахунках.

Дана заборона може торкнутись ухилянтів. Економіст Олег Пендзин в інтерв'ю ТСН розповів, яким чином це торкнеться чоловіків та, що може призвести до блокування рахунків та карток.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Олег Пендзин зазначив, що скоріш за все влада пояснить цей пункт вже під час обговорення законопроєкту. ТЦК матимуть право без складання адміністративного протоколу накласти штраф. Тобто, на електронну адресу надсилають повістку, людина не з’являється. Через неявку накладають штраф. А якщо штраф не буде оплачуватись протягом якогось часу, то людина автоматично вноситься в реєстр боржників. Якщо людина довгий час не сплачує штраф, то нею може зайнятись виконавча служба. Тільки так, дії військкомату можуть бути законними, стосовно блокування рахунків.

Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck
Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

За його словами, в остаточному варіанті, законопроєкт може прийняти дещо іншу форму, з деякими змінами.

"Вони всі політики. Вони всі бояться поставити хрест на своїй політичній кар'єрі. Те, що написано у законопроєкті – жах і сльози. Я думаю що ця норма зникне. Як і величезні штрафи, про які йдеться.", – сказав Олег Пендзин.

Новий законопроєкт обурив громадян і тим, що в ньому обмежуються права та свободи людини.

Нагадаємо, портал Знай інформував, жодних карт та довіреностей: ухилянтам закордоном готують жорсткі обмеження

Раніше на порталі Знай повідомлялося, прикордонники розповіли, скільки чоловіків щодня виїжджають із України: рахунок на тисячі

Також, наш портал інформував, пошта, матриця та відповідальність: як в Україні з 2024 року зміниться мобілізація