На Волині чоловік, як і багато інших, намагався ухилитися від мобілізації, але мотивувавши це по-своєму... нібито у нього немає коштів на проїзд до військкомату.

За це його засудили до випробувального терміну, про що повідомляє вирок місцевого районного суду, у Волинській області. Як зазначено у матеріалах справи, 4 вересня 2023 року чоловіка визнано придатним до військової служби за результатами медогляду у ВЛК. 26 вересня йому вручили повістку з викликом до військкомату наступного дня, проте він проігнорував її.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

У суді чоловік визнав свою провину та розкаявся. Він пояснив, що не з'явився до ТЦК та СП через відсутність грошей на проїзд у зазначений день. Суд визнав його винним у порушенні ст. 336 КК України та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік. Цей вирок може бути оскаржено до апеляційного суду.

На жаль, подібні випадки ухилення від мобілізації трапляються нерідко через страх чи небажання ризикувати власним життям. Проте за умов війни це неприпустимо.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Втеча чоловіка з ТЦК. Фото: скрін відео
Втеча чоловіка з ТЦК. Фото: скрін відео

Держава намагається створити максимально сприятливі умови для мобілізованих, хоч, звичайно. не обходиться і без скандальних ситуацій.

Нагадаємо, українцям блокуватимуть кошти на картках за неявку до ТЦК: хто може потрапити в "чорний" перелік

Як повідомляв "Знай.uа", військкоми масово перевіряють чоловіків у громадському транспорті – перевізники не хочуть виїжджати на маршрути

Знай.uа писав, без урахування – без доступу: що загрожує чоловікам, які не записалися до бази даних