З Хмельницької області прийшли тривожні новини. Тут до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації "через віру" і заліз у бар, щоб пограбувати його.

Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Полонського районного суду Хмельницької області.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

За даними суду, чоловік 4 серпня 2023 посеред ночі заліз у приміщення місцевого бару з метою пограбування закладу харчування. Однак того ж дня ВВК вважала його придатним до служби в армії.

У вересні мешканцю Хмельницької області вручили повістку і він мав прибути до ТЦК та СП, проте ухвалив рішення не приходити. Згодом йому повторно вручили повістку, проте він також не прийшов до військкомату.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Загалом чоловік отримав три повістки, проте ховався від мобілізації. На суді чоловік вину визнав і повідомив, що до бару заліз, бо посварився з дівчиною і хотів їсти. А від мобілізації відмовився, оскільки "його віра забороняє вбивати людей".

Релігійна організація "Свідків Єгови" повідомила суд, що підозрюваний з 2015 року більше не є парафіянином їхньої церкви.

Вирок Полонського районного суду, скріншот: Реєстр судових рішень
Вирок Полонського районного суду, скріншот: Реєстр судових рішень

"Ухиляючись від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, підсудний, як громадянин України маючи такий обов'язок, при цьому "пояснюючи" своє небажання вірою в Бога нівелює важливість виконаного обов'язку іншими співгромадянами. Виправдовуючи свою позицію, обвинувачений цим перекладає обов'язок захисту Вітчизни, на інших співгромадян, порушуючи тим самим принцип рівності прав та обов'язків громадян», — йдеться у поясненні суду.

Тож мешканця Хмельниччини визнали винним за ч.1 ст.162, ст. 336 КК України та засудили до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії.

Раніше повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають до військкомату: "Коли до тебе ставляться як до худоби...".

Також, посилення мобілізації: чи випускатимуть чоловіків, які мають відстрочку.