В Україні триває загальна мобілізація та військовий стан. У деякі періоди мобілізаційні процеси то посилюються, то навпаки "тухнуть". Це на собі відчувають чоловіки військовозобов'язаного віку, котрі стежать за актуальними новинами.

Сьогодні в Україні будь-який громадянин чоловічої статі віком від 18 до 60 років може отримати повістку. Однак, як заявляють військові експерти, необхідно посилювати процеси призову до армії.

Одну ідею подав колишній міністр економіки Тимофій Мілованов. Ідея в тому, щоб зробити мобілізацію справедливою через лотерею чи жеребкування. Про це Милованов написав у мережі Facebook.

Публікація Тимофія Мілованова, скріншот: Facebook
Публікація Тимофія Мілованова, скріншот: Facebook

"Більшість моїх читачів пишуть, що правильний підхід до мобілізації - через лотерею чи жеребкування. Держава випадково витягує день та місяць. Ті люди, які народилися цими днями мобілізуються, інші немає. І так робить кожної хвилі мобілізації. Я не думаю, що це правильний підхід. Але... Що ви думаєте? — заявив Тимофій Мілованов.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Підписники Милованова і користувачі мережі звернули увагу на дану публікацію і вирішили відреагувати. Хтось нагадав, що ще є тарологи, які можуть допомогти з питанням "жеребкування", а хтось запитав Мілованова, чому він сам не мобілізується.

Ось що пишуть люди:

"І так депутатів обирати. І міністрів. Національна лотерея. До речі, так можна обирати злочинців. Економія на судах та правоохоронцях буде. А якщо серйозно, то лотерея – це останнє, що можна робити. Це визнавати нездатність знайти обґрунтоване рішення.":

"Думаю, що треба вас мобілізувати";

"Ще можна підключити тарологів, щоб вони на картах дивилися кого треба мобілізувати в першу чергу. А ще можна битву екстрасенсів реанімувати. Відразу й нове реаліті-шоу.";

"Було у США під час Громадянської війни, викликало бунти";

"Ідеальне рішення! А можна ще через стендап-конкурси";

"З державою грати в азартні ігри - це не поважати себе. Якщо сів грати із шулером, то програв із самого початку.";

"Все просто. На фронт їдуть діти урядовців, народних депутатів, чиновників, суддів, мажори, куми, брати. Коли народ це побачить, питання мобілізації відразу зникне.";

"Пане Тимофію, підтримую ідею щодо мобілізації медійних людей, тобто і Вас включно. Ви на власному прикладі покажете, як має працювати система.".

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Нагадаємо, Олег Пендзін розповів, чи зможе українська економіка профінансувати мобілізацію.

Раніше повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають до військкомату: "Коли до тебе ставляться як до худоби...".

Також, посилення мобілізації: чи випускатимуть чоловіків, які мають відстрочку.