В Україні триває війна та загальна мобілізація. На фронті вкрай не вистачає людей, а тому ТЦК і СП "виловлюють" українців просто всюди: у спортзалах, торгових центрах чи навіть на ринку. Військкомат не нехтує навіть варіантом шукати людей по квартирах.

Про це пише телеграм-канал "Адвокат права".

Поліція. Фото: Патрульна поліція.
Поліція. Фото: Патрульна поліція.
Поліція. Фото: Патрульна поліція.

""Відчиніть! Поліція!" – саме такий наказ ви можете раптово почути, коли одного разу підійдете до вхідних дверей своєї оселі, щоб довідатись, хто так наполегливо гупає по дверях чи тисне на дзвінок. А тим паче зараз, коли копи 24/7 розгулюють з представниками ТЦК та СП!", - йдеться у повідомленні.

Однак, ні в якому разі не поспішайте відкривати двері. У цьому випадку закон на вашый стороні ви маєте повне право не пускати поліцейського за поріг своєї квартири.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Юристи зазначають, що відповідно до статті 30 Конституції України та статті 233 КПК України держава гарантує недоторканість особистого житла.

Частина 1 статті 233 КПК України зазначаэ про те, що "ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді".

Поліція, фото: Патрульна поліція
Поліція, фото: Патрульна поліція

Виключенням можуть бути лише ситуації, коли вашому життю і здоров'ю щось загрожує.

Тобто ви не зобов'язані відчиняти двері поліцейським, які не мають на руках відповідної ухвали слідчого судді.

Юристи радять поспілкуватися із ними через двері і нагадують, що правоохоронці зобов'язані пред'явити вам посвідчення.

"Якщо поліцейський не має ухвали слідчого судді і погрожує зламати вхідні двері, викликайте поліцію!", - додають фахівці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, двері не виб'ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Раніше портал Знай інформував, чоловікам пропонують застрахувати себе від "бусів" і повісток

Також наш портал повідомляв, українець пішов до "Свідків Єгови", намагаючись урятуватися від мобілізації, але його знайшли