На Чернігівщині місцева влада вирішила "забрати відсоток" від грошей, які мешканці громади містечка Сновськ збирали на пікапи для ЗСУ. Громада вже готує звернення про звільнення чиновників до Зеленського.

Про це повідомляє місцеве видання.

Місцеві мешканці спільними зусиллями зібрали 235,2 тис. грн. на пікап для мобільних груп військ ППО.

Авто для військових, скріншот: YouTube
Авто для військових, скріншот: YouTube

Однак для потреб військових придбали пікап (повнопривідний, ліве кермо, розмитнений) 2008 р.в. вартістю 120 тис. грн. Ще тисячу витратили на нотаріуса і 3300 грн на дозаправку автівки.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

З'ясувалось, початково оголошена вартість пікапа становила $ 5 500, однак власник скинув ціну до $ 4 500. Зазначається, "продавці" навіть намагалися замінити номери на авто, однак їх спроби були невдалими.

Після розголосу і гучного скандалу автомобіль кудись зник, а гроші повернули.

Авто для ЗСУ.  Фото: скриншот Youtube
Авто для ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

"З машиною – це верхівка айсберга, вони хотіли це провернути на довірі людей. Збори були примусові, не всі могли здати ці гроші. Хтось, звісно, здавав охоче, адже кошти на армію. І от оскільки ці кошти були непідзвітні, то вони вирішили їх замутити", — розповідає місцевий житель.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, експоліцейський Наумов після звільнення продовжує обростати елітними автівками та нерухомістю: "Треба годувати мою сім’ю"

Раніше портал Знай інформував, комунальник хотів хабаря за асфальтування дороги: тепер і за це плати

Також наш портал повідомляв, загадкові "подарунки": як колишній директор ресторану Тищенко отримав майно на $1 млн