Для наших читачів, які займаються вихованням та забезпеченням дітей шкільного віку, з'явилися важливі новини. Так, навчальний рік 2023/2024 в Україні стартував 1 вересня 2023 року і триватиме він до 28 червня 2024 року.

У МОН нагадали, що під час воєнного стану тривалість навчального року встановлює уряд України. І зазначили вищезгадані дати відповідно до постанови від 28 липня 2023 року № 782.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

У МОН назвали дату завершення навчального року 2023/2024

Як і раніше, навчальний рік триває до кінця червня – 29 – 30 червня.

Цього року – це вихідні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Згідно з цим законом структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада навчального закладу з урахуванням особливостей", – повідомили у Міносвіти.

І додали, що тривалість канікул у школах у межах навчального року не може становити менше ніж 30 днів.

Школярі. Фото: Youtube
Школярі. Фото: Youtube

Чи навчатимуться учні влітку

У міністерстві також наголошують, що дату завершення навчального року можуть визначати на місцях. Але педагогічні поради та керівники шкіл мають враховувати стан учнів, рівень освітніх втрат тощо.

"У червні школи можуть продовжити стандартний освітній процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії тощо", – додали до МОН.

Так, школа самостійно визначає тривалість навчального року, зокрема, дату його закінчення. Також – дати канікул, необхідність та день проведення свята останнього дзвоника тощо.

Нагадаємо, в Україні скасують заочну та вечірню форми навчання.

Раніше повідомлялося, хто з абітурієнтів може отримати пільги на час вступу у 2023 році: що потрібно знати про квоту 2.

Також, знання нині коштують дорого: українські ВНЗ різко підвищать вартість навчання у 2023 році.