В Україні, на жаль, продовжуються військові дії, багато громадян стикаються з життєво важливою необхідністю змінити своє постійне місце проживання. Цього разу йдеться про військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років.

Чоловікам щоразу необхідно отримувати офіційний дозвіл у ТЦК та СП для зміни адреси прописки, пише портал "Хвиля".

Прописка, фото: news.dtkt.ua
Прописка, фото: news.dtkt.ua

Відповідно до Правил військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зміна місця проживання військовозобов'язаними під час військового стану обмежена.

Тобто, змінюючи адресу проживання, вони мають отримати дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Водночас, в Україні вирішили спростити цю процедуру. Тобто тепер військовозобов'язані можуть змінити місце проживання онлайн.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Для цього потрібно надати Декларацію місця проживання або проходження онлайн-реєстрації. Раніше документ був відомий як прописка.

У разі онлайн реєстрації військовозобов'язані повинні стати на облік до ТЦК та СП за задекларованим місцем проживання.

Ці нові правила дозволяють військовозобов'язаним людям змінити своє місце проживання без необхідності присутності у ТЦК та отримання дозволу від керівника.

Нагадаємо, мобілізація студентів, які навчатимуться за кордоном: які сюрпризи чекають.

Раніше повідомлялося, депутати збільшили виплати пораненим військовим: скільки отримуватимуть.

Також, львівський депутат Михайло Міхняк, який за $1000 випускав ухилістів із країни, отримав 3 роки умовно.