Українцям під час мобілізації та військового стану продовжують вручати повістки. Проте, вони бувають різних видів, як нагадав керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко.

Військовозобов'язані можуть отримати різні повістки. Наприклад, однією з них чоловіка призовного віку можуть запросити до військкомату для уточнення даних.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

"До речі, згідно з чинним законодавством кожен військовозобов'язаний обов'язково повинен повідомляти ТЦК оновлену інформацію про склад сім'ї, стан здоров'я, зміну місця роботи і т. д. І якби чоловіки це робили вчасно і регулярно, то однозначно порядку б було більше в їхніх облікових справах і ніхто не смикав би людей дарма", - зазначив Тищенко.

Також існує повістка на проходження військово-лікарської комісії. Після цієї процедури чоловік отримує висновок ВЛК про придатність, непридатність або обмежену придатність до військової служби. Слідом за цим людину можуть направити у військову частину для проходження навчання.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

"Мобілізаційне розпорядження, або так звана бойова повістка, вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби", - додав керівник Львівського ТЦК.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, які документи завжди повинні мати при собі чоловіки і чи можна їх вимагати у працівників ТЦК: важливе нагадування

Як повідомляв Знай.ua, відстрочку отримати ще складніше, у Раді ухвалили нові норми: "Покликаний буде кожен українець"