Українцям слід підготуватися до мобілізації, до навчальних центрів потрапило 50% від необхідної кількості військовослужбовців.

У червні було мобілізовано лише близько 50% від необхідної кількості солдатів, що загрожує підтриманню боєздатності армії. Про це повідомляє ukrmilitary.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

При цьому, згідно з аналізом Генерального штабу ЗС України, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки було направлено 95% військовозобов'язаних від планової потреби.

Проте понад 40% прибулих не було прийнято в навчальних центрах з різних причин, переважно за станом здоров'я. Найнижчий відсоток відібраних у Десантно-штурмових військах, де змогли відібрати лише десяту частину від тих хто мав розпочати навчання.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

На думку комбата 3-ї штурмової бригади "Азов" ЗСУ з позивним "Бот", війну нікому не вдасться пересидіти, тому треба готуватись й вивчати в який підрозділ можна піти служити.

В інтерв'ю він порадив чоловікам, які не пішли воювати готуватися до того, що вони в армію таки потраплять. На його думку, їм слід почали тренуватись, готуватись і вивчати, у який підрозділ можна піти служити в силу своїх здібностей.

Нагадаємо, ми писали, що тепер точно не заплутаємось: керівник ТЦК розповів, які бувають види повісток.

Як повідомляв "Знай.ua" закарпатець відмовився воювати через релігію: як покарав його суд.

Також "Знай.ua" інформував, працівника водоканалу відправили до ТЦК отримати "бронь", отримав відразу й автомат.