Під час воєнного стану чоловікам призовного віку заборонено залишати межі України. Крім того, без дозволу ТЦК та СП вони навіть не можуть здійснити переїзд у межах одного міста.

Заборона для військовозобов'язаних змінювати місце проживання діє у воєнний час. Про це розповів юрисконсульт компанії Nota Group Антон Маринич. Цей пункт є у Правилах військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Щоб переїхати на нове місце в межах міста, чоловікові потрібно повідомити про це керівника військкомату, а вже після отримати від нього дозвіл.

"Якщо ви плануєте змінити місце проживання на інше місто (район у місті), вам необхідно попередньо з’явитись до ТЦК та СП та отримати дозвіл від керівника (начальника) відповідного ТЦК та СП для зняття з військового обліку", - пояснив Антон Маринич.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Проте в цьому правилі є виняток, який полягає в тому, що військовозобов'язаний може змінити місце проживання онлайн. Для цього необхідно подати декларацію проживання, пройти онлайн-реєстрацію. У такому разі чоловік зобов'язаний стати на військовий облік за місцем, записаним у його декларації.

Оренда житла, фото РБК
Оренда житла, фото РБК

Раніше ми писали про те, що повісток стане більше? У першу половину червня ТЦК недобрали 50% запланованих призовників

Як повідомляв Знай.ua, видихаємо: кому з українців точно не загрожує повістка у липні 2023 року

Також портал Знай.ua писав, що облави з повістками прямо на вулиці: керівник ТЦК пояснив чому й надалі продовжуватиметься така практика