Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував масштабні зміни в роботі військкоматів. Уряд планує скасувати призов та перетворити ТЦК на ЦНАПи.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону ТСН.UA.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Він наголосив, що треба ліквідувати всю "радянську спадщину", яка заважає ефективно здійснювати мобілізацію під час воєнного стану та викликає неприйняття серед населення.

Міністр зазначив, що у планах влади:

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще
  • перетворити військкомати на ЦНАПи;
  • запровадити максимальну цифровізацію;
  • скасувати призив і створити професійну армію;
  • створити зрозумілий пошаровий реєстр резерву у разі повномасштабної війни.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

За його словами, Україна має намір перейти повністю на контрактну професійну армію. Він вважає, що для того, щоб українці "перестали боятися" центрів комплектації, ТЦК потрібно максимально цифровізувати й "умовно кажучи, вони мають стати ЦНАПами".

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати заклик, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними треба працювати", – додав Резніков.

Раніше портал Знай повідомляв, вибили двері та погрожували зламати ноги: що говорить ТЦК про своїх співробітників.

Також наш портал інформував, які документи завжди повинні мати при собі чоловіки і чи можна їх вимагати у працівників ТЦК: важливе нагадування.

Крім того, ми писали, п'яний військком в Ужгороді жорстко побив жінку: у ТЦК намагаються "зам'яти" інцидент.