В Україні тривають повномасштабна війна, розпочата росіянами 24 лютого 2022 року, військовий стан та запроваджена через це мобілізація.

Тисячі та десятки тисяч чоловіків вже отримали свої повістки на вулицях, на пляжах і будь-де — з вимогою з'явитися до ТЦК та СП.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Наразі Міністр оборони України Олексій Резніков, під час інтерв'ю на телемарафоні "Єдині новини", розповів про те, що військкомати відійдуть у минуле та зникнуть із нашої країни.

Планується перетворити принцип роботи територіальних центрів комплектування (військкоматів). Міноборони України прагне змінити "радянську спадщину" та розробити максимально цифровий підхід, який буде зрозумілий громадянам.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Олексій Резніков підкреслив, що поточна система мобілізації в Україні, система резерву та територіальні центри комплектування є "радянською спадщиною", яку необхідно принципово змінити. Наша країна має відмовитися від традиційних явищ, таких як видача повісток на вулицях... або ж величезна кількість черг до ТЦК та СП за необхідності просто оновити свої дані.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

"Умовно кажучи, військкомати повинні стати ЦНАПами, тоді це буде зрозуміло населенню і їх не боятимуться", - заявив Резніков.

Крім того, звичайно ж, він розповів і про те, що необхідно відмовитись від термінової служби, розвинути професійну армію та створити реєстр резерву, якщо раптом у майбутньому Україна знову буде у стані повномасштабної війни.

Нагадаємо, одеські військкоми знову потрапили у скандал: вирвали з рук телефон і навіть не вибачилися

Як повідомляв "Знай.uа", дорогою в ТЦК чоловік роздягся і пропонував зняти його нижче пояса: "Везіть мене у військкомат на*уй!"

Знай.ua писав, військкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК