Наразі відповідні органи проводять перевірки Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, оскільки за час війни їхні співробітники потрапляли у гучні скандали, пов'язані з мобілізацією.

Перший заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram розповів, що робочі групи оборонного відомства для цієї справи направили до різних регіонів країни.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також він зазначив, що перевірки потрібні для усунення "проблемних моментів". Таке завдання поставив сам Зеленський.

"Всі повинні розуміти, що для України сьогодні питання військового обов’язку і військової служби, мобілізації, соціального захисту воїнів — надзвичайно важливі. Відтак, ретельно та виважено перевіряємо якість виконання центрами комплектування своїх функцій, усуваємо проблемні моменти, аналізуємо звернення громадян", - сказав він.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Після всіх публічних скандалів ТЦК та СП перевіряють на зловживання повноваженнями, а також проводять розслідування щодо вже виявлених порушень. Чиновник наголосив, що вони понесуть сувору відповідальність.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

Крім того, українських чоловіків закликали звертатися зі скаргами, якщо вони зіштовхнулися із несправедливою роботою ТЦК. Для цього є телефон – 0 800 31 01 79, а для звернень онлайн – електронна пошта tckreport@gmail.com та чат-бот у телеграм.

Нагадаємо, хто із "білим квитком" має право виїхати за кордон: юрист назвав категорію українців

Раніше ми писали про те, що глава УГКЦ пояснив, чи є релігія перепоною для служби у ЗСУ: що церква радить віруючим