Нещодавно мережею ширилося відео, на якому працівники ТЦК в Одесі, із застосуванням сили, б'ють та затримують чоловіка в цивільній формі посеред вулиці, та поміщають його у мікроавтобус. Керівництво військкомату оприлюднило свою реакцію на цю подію.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Відповідну публікацію розмістила прес-служба Одеського обласного територіального центру комплектації на сторінці Facebook.

Вони розповідають, що конфлікт виник через те, що чоловік, якого затримали військові, вів прямий ефір з місця де був розташований мобільний блокпост. Такі дії суворо заборонені під час воєнного стану.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

"Отримавши зауваження від представників Нацгвардії, громадянин увійшов у конфлікт, відверто провокуючи військових. Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, і поводився агресивно, не припиняючи провокацій", — йдеться у повідомленні.

В Одеському ТЦК зазначають, що зрештою співробітники районного військкомату не змогли стримати власну злість та емоції, перевищили свої повноваження та застосували силу проти порушника, щоб доставити його до військкомату.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

За результатами службової перевірки були виявлені причетні до перевищення службових повноважень особи, а також зафіксовано порушення у використанні військовими необлікованого транспортного засобу.

"Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності і будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, хто із "білим квитком" має право виїхати за кордон: юрист назвав категорію українців.

Раніше повідомлялося, Глава УГКЦ пояснив, чи є релігія перепоною для служби у ЗСУ: що церква радить віруючим.

Також, "Шукаю дружину для виїзду закордон": як ухилісти біжать з України.