Депутати планують розширити перелік громадян, які не підлягають підлягають призову під час воєнного стану. Законопроект вже схвалили у першому читанні.

Про це йдеться на офіційному вебпорталі Верховної Ради України.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

У тексті зазначається, що звільнити від призову на військову службу хочуть працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В теперішній ситуації, відповідно до українського законодавства, військовозобов’язані працівники ДСНС підлягають мобілізації.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Депутати вважають, що працівникам ДСНС необхідно надавати відстрочення від служби, тому що призов до армії цієї категорії чоловіків негативно відображається на виконанні робочих завдань.

Зміни планують внести до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

"У частині першій статті 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255, із наступними змінами) абзац п'ятнадцятий після слів "Національної поліції України" доповнити словами "Державної служби України з надзвичайних ситуацій", — йдеться в тексті законопроєкту.

Щоб закон набрав чинності, ще потрібно ухвалити його у другому читанні та направити на підпис президентові України.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", по дорозі до ТЦК чоловік роздягнувся і пропонував зняти його нижче поясу: "Везіть мене у військомат на*уй!".

Також, "Шукаю дружину для виїзду закордон": як ухилісти біжать з України.