Співробітники ТЦК під час мобілізації вдаються до деяких хитрощів. Що потрібно знати українцям, розповів адвокат Ростислав Кравець в інтерв'ю "ТСН".
В Україні триває загальна мобілізація й вручити повістку військовозобов'язаним можуть у будь-якому публічному місці. При цьому трапляються випадки, коли співробітники вдаються до хитрощів, щоб призвати більше чоловіків.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Насамперед це не пояснення особам права на відстрочку від мобілізації. Не прийняття заяв щодо відстрочки від мобілізації, пояснюючи, що це нічого не дасть. При цьому вони чудово розуміють, що якщо особа дасть письмову заяву, фактично це буде підставою для відстрочення від мобілізації", - зазначив адвокат.
Ростислав Кравець зазначив, що існує ще одна проблема – часто проходження ВЛК лише для "галочки". На передову потрапляють люди із хронічними захворюваннями. У результаті медикам доводиться рятувати життя не лише поранених, а й людей із цукровим діабетом та іншими проблемами зі здоров'ям.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

"Також зловживання під час проходження військово-лікарських комісій, коли фактично не досліджується стан здоров'я. Це дуже часто трапляється, коли дуже велика кількість людей, які мають хронічні захворювання, потрапляють на передову", - додав правозахисник.

Раніше портал Знай повідомляв, мобілізація в Україні: депутати хочуть надати відстрочку більшій кількості українців.

Також наш портал інформував, альтернативна служба під час війни: чи можуть українці відмовитися брати в руки зброю?

Крім того, ми писали скільки часу на оскарження ВЛК: для призовників озвучили важливу інформацію.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще