В Україні створять механізм електронного бронювання бізнесом військовозобов'язаних — "єБронювання". Над його розробкою працюють два відомства.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Про це розповів заступник міністра економіки Ігор Фоменко, повідомляє Укрінформ.

Міністерство економіки разом з Міністерством цифрової трансформації працюють над інструментом, який надаватиме послуги підприємствам.

Бізнес зможе створювати свій кабінет, де потрібно буде вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Мобілізація. Фото: скриншот Youtube
Мобілізація. Фото: скриншот Youtube

З Пенсійного фонду та Податкової буде автоматично підтягуватись вся необхідна інформація.

Таким чином, дуже легко, якщо немає обмежень, буде видаватися громадянам електронне бронювання.

"І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання", — зауважує Фоменко.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Він зазначив, що такий електронний документ міститиме і QR-код, і його можна буде роздруковувати. Це і буде підтвердженням того, що людина заброньована.

"Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес", - сказав Фоменко.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", по дорозі до ТЦК чоловік роздягнувся і пропонував зняти його нижче поясу: "Везіть мене у військомат на*уй!".