Військовий стан та загальна мобілізація продовжиться в Україні до серпня, однак деяких чоловіків не призовуть на службу, оскільки вони є непридатними з виключенням з військового обліку.

Лише ВЛК визначає придатність чоловіка призовного віку до військової служби. Юрист Галина Токмач розповіла, чи потрібно виключеним з обліку проходити цю процедуру, доки в країні триває мобілізація.

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

Юрист запевняє, що виключеного з військового обліку не можуть відправити на комісію, тому що відповідна повістка видається певним категоріям громадян – призовникам, військовозобов'язаним та резервістам.

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить стосовно військовозобов'язаного одну з наступних постанов:

  • "Придатний до військової служби";
  • "Тимчасово непридатний до військової служби (зазначити дату повторного огляду)";
  • "Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Також Токмач зазначила, що виключити з військового обліку у ТЦК можуть чоловіків, які визнані ВЛК непридатними до служби з виключенням з військового обліку. Окрім того, такі особи можуть виїхати за кордон.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Для цього потрібні наступні документи: закордонний паспорт, військовий квиток/тимчасове посвідчення військовозобов'язаного з відміткою про виключення з військового обліку військовозобов'язаних, довідка ВЛК", - підказала юрист.

Нагадаємо, чи можна фіксувати працівників ТЦК на телефон: адвокат пояснив, що потрібно знати

Раніше ми писали про те, що бронювати співробітників від мобілізації стане простіше: створено важливий сервіс