В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, тож українським чоловікам призивного віку заборонено перетинати державний кордон. Та виникає питання, що чи мають право виїжджати ті, хто має на руках робочу візу.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

На це питання відповів юрист Максим Боярчуков.

Фахівець розповідає, що робоча віза це документ, який дає дозвіл на офіційне працевлаштування в країнах Європи та Америки.

Зазвичай роботодавці видають її терміном від 1 року по 3 років.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

До повномасштабного вторгнення, чоловіків вільно пропускали із цим документом на кордоні, однак через сусідську країну-гній, яка вдерлася своїми кровожерливими лапами до нашої країні, наша сильна половина тепер не може вільно виїжджати закордон навіть із візою.

Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube

Максим Боярчуков розповідає, що під час дії воєнного стану робоча віза будь-якої країни Євросоюзу не може бути достатньою підставою для виїзду військовозобов’язаного з України.

Спеціаліст пояснює, що особа, яка має на руках цей документ, все-одно підлягає призову на військову службу під час мобілізації.

Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube
Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube

Таким чином, вільно виїхати з України можуть лише ті власники робочої візи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації або мають право на виїзд.

Раніше портал Знай повідомляв, мобілізація в Україні: депутати хочуть надати відстрочку більшій кількості українців.

Також наш портал інформував, альтернативна служба під час війни: чи можуть українці відмовитися брати в руки зброю?

Крім того, ми писали скільки часу на оскарження ВЛК: для призовників озвучили важливу інформацію.