Оскільки літній сезон продовжується, багато українців виїжджають на пляжі для відпочинку. Саме там часто можна зустріти працівників ТЦК та СП із повістками в руках.

В оперативному командуванні "Південь" нагадали, що чоловіки можуть отримати повістку будь-де, бо працівники військкомату мають на це право, але водночас керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк переконує, що повістка - це не покарання.

Багато хто може подумати, що "порушників" нібито карають за відпочинок під час війни, але це далеко від правди.

Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube
Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube

"Вручення повісток допускається в будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для спільного відвідування, можуть бути такими, де можуть проводитись повідомлення громадян. Цілком не виключено, що і на пляжах також", - наголосила вона.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також українцям нагадують, що вручення повістки не є квитком на фронт, тим більше лише один із видів документів говорить про мобілізацію. Всього існує три повістки: для уточнення даних, на проходження військово-лікарської комісії та мобілізаційне розпорядження.

Коли вручають перший вид повістки, у тому числі на пляжі, у чоловіків просто хочуть уточнити військово-облікові дані у військкоматі. Водночас за відмову з'явитися до ТЦК загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність.

Військкомат. Фото: скрін youtube
Військкомат. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, перевірка військового квитка - незаконна: що робити, якщо ТЦК вимагає пред'явити документ

Раніше ми писали про те, що працівник ТЦК розвіяв популярні міфи про обмежено придатні: "Закінчилися придатні..."