У корупційних схемах для ухилення від призову підозрюють військкомів Волинської, Дніпропетровської та Чернівецької областей.

Суми хабарів коливалися від 9000 гривень до понад 55 тисяч гривень, - повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Затримання військкомів, Нацполіція
Затримання військкомів, Нацполіція

У повідомленні йдеться, що, наприклад, на Волині заступник начальника одного із районних військкоматів вимагав у призовника 1000 доларів США.

Оперативні співробітники УСР спільно зі слідчими та під процесуальним керівництвом Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримали фігуранта під час отримання частини коштів - 25 тис. грн., — зазначають в Нацполіції.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Затримання військкомів, Нацполіція
Затримання військкомів, Нацполіція

Не пасли задніх і у Дніпропетровській області. Там посадовець одного з районних військкоматів отримав 1000 доларів США та 12 тис. грн. за те, що пообіцяв "відтягнути час" призову на максимально можливий термін.

У Чернівецькій області викрили двох військовослужбовців одного з мобілізаційних відділень міського центру на систематичному вимаганні хабарів за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, ми писали, що отримають повістки позачергово: хто має з'явитися у ТЦК у серпні.

Як повідомляв "Знай.ua" "Укрзалізниця" готова повертати клієнтам гроші за поїздки, але з "особливістю": кешбеку радітимуть усі.

Також "Знай.ua" інформував, якщо вручили повістку, заповнену "на коліні": як відмовитися та реагувати на дії ТЦК.