На Чернігівщині засудили на три роки позбавлення волі місцевого безробітного за ухилення від призову на військову службу.

Про це йдеться у вироку суду. У деталях справи сказано, що у середині червня 2022 року обвинувачений прибув до призовної дільниці. Він пройшов медичну комісію, яка визнала: чоловік непридатний до військової служби в мирний час, але обмежено придатним у воєнний час.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

У березні 2023 року обвинувачений отримав повістку для відправки у військову частину. Проте у визначений день військовозобов'язаний без поважних причин не з'явився.

На бік обвинуваченого став орган пробації, який у своїй доповіді вказав: виправлення та перевиховання чоловіка можливе без ізоляції від суспільства.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Наказ про "загальну мобілізацію" у Києві. Фото: ТСН
Наказ про "загальну мобілізацію" у Києві. Фото: ТСН

Такої думки дотримувався прокурор і просив суд дати умовний термін покарання. На думку суду, свідчить, що обвинувачений свідомо та наполегливо продовжує ігнорувати виконання ним, як громадянином України, конституційного обов`язку із захисту держави.

"Суд не може погодитися з думкою прокурора та висновком органу пробації щодо виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства, зважаючи на те, що свідомі громадяни України, захищаючи державу гинуть на полі бою та отримують каліцтва… Призначення іспитового строку особі, що усіляким чином намагається уникнути мобілізації, буде вкрай несправедливим та в певній мірі зневажливим відносно захисників України", – сказано у вироку.

Нагадаємо, ми писали, що мобілізація обмежено придатних: які новації відбудуться у серпні.

Як повідомляв "Знай.ua" мобілізація в Україні: що треба знати про повістки подорожуючи в межах країни.

Також "Знай.ua" інформував, якщо вручили повістку, заповнену "на коліні": як відмовитися та реагувати на дії ТЦК.