В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація. Проте останнім часом почастішали доволі скандальні випадки, коли у простих громадян бракує юридичної підтримки. Саме тому постала пропозиція звільнити ліцензованих адвокатів звільнити від мобілізації.

Про це стало відомо завдяки новій петиції на сайті Президента України.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Так, на офіційному порталі Президента України зареєстрували електронну петицію, в якій автор просить звільнити від мобілізації адвокатів.

Зміни пропонується внести до ст.23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Популярні новини зараз
Українцям, які прибувають в Норвегію, встановили жорсткі правила – про гостинність можете забути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Петиція на порталі Президента України, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція на порталі Президента України, скріншот: petition.president.gov.ua

Автор петиції заявляє про несправедливість, оскільки прокурори не підлягають мобілізації, а адвокати, які є їхніми процесуальними опонентами у суді, підлягають.

"Зараз все більше з'являється випадків, коли працівники ТЦК при виконанні адвокатами захисту громадян незаконним способом чинять тиск на адвокатів шляхом незаконного затримання у приміщенні ТЦК, шантаж та тиск питанням примусової мобілізації тощо", - йдеться у тексті петиції.

Важливо також наголосити на тому, що для того, щоб петицію розглянув глава держави Володимир Зеленський, вона має набрати 25 000 підписів.

Нагадаємо, легендарний пілот Karaya закликав навести лад на митниці: забули про війну і наживаються на людях.

Раніше повідомлялося, адміни Telegram-каналів про повістки злили інформацію у військкомати.

Також, "Чому не в окопі?": Чоловікам нагадали, як правильно спілкуватися з представниками ТЦК.