В Україні активно практикується вручення повісток у громадських місцях, а не лише за місцем проживання військовозобов'язаного. Багатьох бентежить цей факт, але ТЦК здебільшого таким чином просто хочуть уточнити дані.

Про це повідомив представник обласного ТЦК та СП Полтавської області Роман Істомін в ефірі Українського радіо "Полтава". Українцям також нагадали, що є декілька видів повістки, і лише "бойова" стосується безпосередньо мобілізації.

Вручення повістки. Фото: скрін youtube
Вручення повістки. Фото: скрін youtube

Крім того, військовозобов'язаним можуть вручати повістки не лише працівники військкомату, бо це є "загальнодержавний захід". Також законодавством не передбачено чіткого списку місць, де можуть або не можуть видаватися ці документи, проте за "стандартом" її мають доставити за адресою проживання.

Також в Україні почастішали випадки, коли громадяни не повідомляють про зміну своїх даних, про місце проживання, зокрема. Наприклад, коли ВПО не мають можливості знятися з військового обліку і стати в іншому місті, або коли людина переїжджає в інше місто на роботу. В результаті працівники ТЦК не можуть вручити повістку по адресу, тому їм залишається робити це на вулиці.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Тому як метод оповіщення військовозобов'язаних почалися вручення повісток на блокпостах та в людних місцях", - сказав Істомін.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Нагадаємо, "Чому не в окопі?": Чоловікам нагадали, як правильно спілкуватися з представниками ТЦК

Раніше ми писали про те, що адміни Telegram-каналів про повістки злили інформацію у військкомати