В Україні продовжили дію загальної мобілізації та військового стану до 15 листопада 2023 року. Це означає, що чоловікам продовжать вручати повістки та закликати на службу.

У період воєнного стану всі чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними і можуть отримати повістку для мобілізації на фронт. Проте призивають лише придатних за станом здоров'я до виконання завдань.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Варто зазначити, що мобілізації підлягають усі чоловіки незалежно від того, чи мають вони військовий досвід, однак таких осіб відправляють на обов'язкове навчання перед виїздом до зони бойових дій.

Військкомати можуть примусово мобілізувати всіх чоловіків, окрім тих, кому згідно із законом надається відстрочка. Вони можуть піти служити лише за власним бажанням.

Це означає, що мобілізації підлягають такі категорії чоловіків:

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще
  • придатні та обмежено придатні чоловіків віком від 27 до 60 років, якщо вони мають або не мають військового досвіду;
  • придатні та обмежено придатні чоловіків від 18 до 27 років, якщо вони вже проходили строкову службу та проходять військову службу у запасі чи резерві;
  • призовники від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу, можуть лише добровільно підписати контракт з ЗСУ — мобілізувати примусово їх ніхто не може;
  • зняті та виключені з військового обліку чоловіків, якщо ВВК визнає їх придатними або обмежено придатними за станом здоров'я та якщо вони не вчинили тяжкий злочин, за якого мобілізація заборонена.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Нагадаємо, "Служити будуть усі": волонтер попередив, що українці не зможуть уникнути мобілізації

Раніше ми писали про те, що зміни в бронюванні працівників від мобілізації: адвокат розповів про нові правила

Як повідомляв Знай.ua, в Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків