Новий міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про плани створити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників, а також цифровізувати всі процеси військово-лікарських комісій.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Якщо інші нововведення вже так чи інакше обговорювалися, то електронний військовий квиток став справжньою несподіванкою навіть для Мінцифри, адже взимку Феоров стверджував про те, що таким чином ніхто не буде вручати повістки.

Чим може обернутися створення повісток в "Дії", розповів військовий експерт, співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов, в коментарі для Новини.LIVE.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"Нововведень ми можемо очікувати будь-яких, але законодавством чітко визначений процес вручення повісток і настання відповідальності за ігнорування цього документу" - критично коментує експерт.

Юрист вважає, що втілити таку ідею на практиці буде великою помилкою, особливо під час повномасштабного вторгнення.

Це пов'язно не тільки з тим, що для запровадження повісток в "Дії" потребує тотальної зміни законодавства, а й з тим, що це питання стосується захисту персональної інформації, що викликає багато питань.

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

"Чи доцільно взагалі в умовах потужної кібервійни з боку росіян створювати ці цифрові бази даних, якщо ворог зламує навіть американські ресурси, що вже говорити про нас?" — підкреслив Дмитро Снєгирьов.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, військком списував ухилянтів із військового обліку: суд призначив штраф у 3400 грн.

Також наш портал інформував, в одеському ТЦК виявили ще одного військкома-олігарха: елітний автопарк та купу нерухомості.

Крім того, ми писали, командир жорсткого побив військового, черговий скандал на Одещині: може сісти за ґрати на 12 років.