На Одещині 55-річний українець вирішив допомогти співробітникам ТЦК виконувати план з мобілізації та здав свого зятя, який ігнорував повістки та ховався від військкомату. Про це повідомляють місцеві телеграм-канали.

В Україні продовжується мобілізація, в рамках якої співробітники ТЦК можуть вручити повістку в будь-якому публічному місці. Також ведеться робота над запуском електронного реєстру призовників, щоб удосконалити процес мобілізації та зменшити кількість ухилянтів.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

У той самий час деякі громадяни власними силами зменшують кількість ухилянтів, навіть ціною своїх родичів. Так, у Доброславі на Одещині 55-річний українець здав чоловіка своєї доньки у військкомат.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

За інформацією, чоловік зателефонував до поліції та повідомив, що його зять ухиляється від військової служби - вже півроку ховається від військкомату та ігнорує повістки.

Тесть без усякого докору совісті назвав адресу чоловіка дочки та попросив якнайшвидше направити туди співробітників ТЦК для затримання порушника.

Тесть здав зятя ТЦК. Фото: скрін telegram/xydessa
Тесть здав зятя ТЦК. Фото: скрін telegram/xydessa

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на пошуки виходять цілі патрулі: як поліція разом із працівниками ТЦК "виловлюють" чоловіків на вулицях.

Також наш портал інформував військовий облік жінок в Україні: документи для ТЦК, розмір штрафу за ігнорування і хто звільнений від процедури.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на Сумщині хочуть мобілізувати інваліда з дитинства: ВВК визнала придатним, незважаючи на відсутність кисті руки та зору.