"Енергоатом" за час війни провів чимало скандальних тендерів, але один із них привернув найбільшу увагу нардепа Ярослава Железняка. Справа в тому, що у тендері на 27 млн ​​перемогло підприємство, яким керує громадянський чоловік заступниці гендиректора "Енергоатому"

Тендер оголосили на оплату послуги "Проектні роботи з екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища. Будівництво енергоблоків". Железняк зазначив, що у тендерах "Енергоатому" можна побачити не лише корупцію, а й цілу "Санта-Барбару".

Тендер Енергоатому, скріншот
Тендер Енергоатому, скріншот

За інформацією системи Prozorro, відповідальність за тендер несе Ірина Мітічкіна – заступник гендиректора з управління виробництвом ДП "НАЕК "Енергоатом". А ось переможцем став "Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України", де директором є Анатолій Носовський.

"Заходимо ми на скаргу в ДАСУ і дізнаємося цікавий факт - в скарзі вказано, що пан Носовській А.В. та пані Мітічкіна І.М. знаходяться у цивільному шлюбі і спільно ведуть господарство", – зазначив Железняк.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Скарга на тендер Енергоатому, скріншот
Скарга на тендер Енергоатому, скріншот

Також нардепа цікавить, як переможець подав пропозицію на 1000 грн менше від конкурентів (на 0.008%), через 2 дні після того, як конкуренти подали свої заявки.

"Здається тут ще реальний конфлікт інтересів? Мої колега з енергетичного Комітета ВРУ вже готують відповідну заяву для перевірки", - додав він.

Пост Железняка, скріншот
Пост Железняка, скріншот

Пост Железняка, скріншот
Пост Железняка, скріншот

Нагадаємо, "Енергоатом" віддасть фірмі місцевого депутата понад 168 млн на будівництво: ціни на бетон - удвічі вищі за ринкові.

Раніше ми писали про те, що майже 2 млн на хокейні ключки: комунальники Херсона по-своєму готуються до опалювального сезону

Як повідомляв Знай.ua, Україна закуповує цигарки для росіян із нашої кишені: тендери проводять регулярно