Заклик Зеленського та протести населення ніяк не вплинули на чиновників, адже вони продовжують проводити тендери на шалені суми, при цьому цілі витрат є дуже сумнівними. Приміром, ДП "Дороги Харківщини" планує у прямому розумінні закатати в асфальт понад 563 млн гривень.

Скандальний тендер з'явився у системі "Prozorro". Таку кругленьку суму хочуть витратити на ремонт ділянки дороги між двома селами на півдні Харківщини – Нова Іванівка та Орілька. При цьому території не були ні в окупації, ні поряд із фронтом.

Тендер на ремонт доріг на Харківщині, скріншот
Тендер на ремонт доріг на Харківщині, скріншот

Спочатку очікувана вартість становила 586 854 134 грн, але ТОВ "ЄВРОБУД ПЛЮС" погодилося виконати роботи за 563 388 379 грн.

Українці вже залишили чимало скарг, адресованих Держаудитслужбі щодо доцільності ремонту дороги під час війни, тим більше за такі величезні гроші. Проте відповіді вони не дочекалися, а тендер так і "висить" з дня публікації - 11 вересня.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Скарги до Держаудитслужби, скріншот
Скарги до Держаудитслужби, скріншот

Ремонт цієї дороги розпочався ще під час програми Зеленського "Велике будівництво", нагадали у "Наші гроші". Тоді нею вихвалявся підрядник "ЄВРОБУД ПЛЮС", який за 2020-2021 роки отримав на ремонт 130 млн грн. І ось, йому заплатили ще, тільки вчетверо більше.

Ремонт доріг на Харківщині, скріншот
Ремонт доріг на Харківщині, скріншот

Нагадаємо, майже 5,5 мільйона гривень на піар: Дніпровська міська рада закуповує рекламні послуги

Раніше ми писали про те, що дорога до Чорнобиля за 270 мільйонів: куди хочуть витратити держкошти у зоні відчуження

Як повідомляв Знай.ua, майже 2 млн на хокейні ключки: комунальники Херсона по-своєму готуються до опалювального сезону