Деякі випадки, які для багатьох людей вважаються звичними, не можуть вирішуватися через суд. Це показує судова практика.

За законодавством України, громадяни, які здійснюють постійний догляд за інвалідом 1 групи мають повне право на відстрочку від мобілізації. Це обумовлено 23 Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Чоловік, який здійснює догляд за своїм дядьком звернувся до суду для встановлення факту постійного догляду. Це було потрібно для отримання соціальних виплат, а також права на відстрочку. Про це пише "Адвокат Права".

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

Провадження відкрито не було і чоловікові відмовили у позові. Суддя може відмовити у цій справі, якщо вона не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Для того, щоб надавати соціальні виплати та пільги громадянину, йому потрібно звернутися до структурного підрозділу надання соціальних послуг у своєму місті. Окрім того, для встановлення опіки потрібно надати заяву особи, або її законного представника про надання соціальних послуг громадянином.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

Факт надання соціальних послуг встановлює не суд, а місцевий підрозділ надання соціальних послуг. Саме там оформлюються всі документи за доглядом. А для оформлення відстрочки військовозобов'язаному громадянину необхідно звернутися до військкомату з відповідними документами, які підтверджують на це право.

Допис телеграм-каналу. Фото: скрін

Нагадаємо, портал Знай інформував, до ЗСУ візьмуть будь-якого віку: вже зареєстровано проект закону

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не лише працівники ТЦК та СП: хто має право видавати повістки

Також, наш портал інформував, кому та які повістки будуть вручати до 15 листопада: особливості мобілізації, які мають знати всі