Новина про те, що чоловіків віком старше 60 років почнуть мобілізувати на війну, стривожила багатьох українців. Якщо законопроект схвалять, вікові обмеження справді скасують, але військовий експерт впевнений, що до добра це не доведе.

Офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров заявив, що цей законопроект згубно вплине на ситуацію та розхитає суспільство. До того ж, молодших людей до 35 років швидше навчити для бою, як він зазначив в ефірі "Апостроф TV".

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Також на думку військового експерта молодь, яка зараз воює, "має заплатити свій борг перед Батьківщиною", якщо вони хочуть жити у незалежній країні.

Щодо підвищення призовного віку до 70 років — це для мене особисто навіть не батьки, а дідусі. Мобілізація громадян такого віку — це абсолютно неправильно. Так, у нас немає певної, скажімо, таблиці, в якій все розписано відповідно до віку. Але реакція, аудіовізуальні засоби спостереження кожної людини також відрізняються з віком", — відповів Крамаров на запитання щодо того, кому легче убезпечитися на фронті — молодій людині чи літній.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Втім, Крамаров не заперечує, що серед українців віком від 60 років є ті, хто можуть воювати і мають досвід у бою. Один такий досвідчений боєць на фронті може зробити більше, ніж молодий солдат без досвіду. Проте чоловікам до 35 років все ж таки простіше, оскільки хороша фізична форма відіграє значну роль.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Нагадаємо, 10 тисяч за "білий квиток", 3500 - виїхати за кордон: які хабарі брали військкоми з ухилістів

Раніше ми писали про те, що вручення повістки на робочому місці: адвокат розповів, як діяти українцям

Як повідомляв Знай.ua, у ТЦК ніхто не попереджав: ще одній категорії військових можуть дозволити залишити лави ЗСУ